Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Och jag är fri
Isbn: 978-91-7389-795-2
Förlag: Atlas
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juni 2015

E-bok | 28 dygns lånetid

Och jag är fri

Och jag är fri skildrar Lennart Geijers liv och politiska gärning, samtidigt som hans idéer sätts i ett idéhistoriskt sammanhang. Boken är alltså även en berättelse om den svenska socialdemokratin och det politiska 1900-talet.

Ulf Bjereld har haft tillgång till Geijers tidigare okända dagboksanteckningar, som spänner från tonåren och fram till det att Geijer lämnar regeringen 1976. Här finns färgstarka ögonvittnesskildringar av Olof Palme och Tage Erlander, av 1960-och 1970-talets turbulenta politiska liv samt dramatiska händelser som kapningsdramat på Bulltofta, IB-affären och gisslandramat på Norrmalmstorg.

Vem var Lennart Geijer? En radikal socialdemokrat som ansåg att fängelsestraffet var omänskligt och att alla fängelser borde rivas. En frihetslängtande människa som sällan släppte någon riktigt nära och som kunde framstå som anonym till och med för dem som kände honom väl.  I dag förknippar många honom främst med ”bordellaffären” i slutet av 1970-talet, då han offentligt anklagades för att ha utnyttjat prostituerade under tiden som justitieminister.Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone